Peter Goossens reageert na kritiek op hoge prijzen in zijn nieuwe restaurant in Knokke

door: MRO
Peter Goossens
Afbeelding bron: Photonews

Peter Goossens opende in juli in Knokke restaurant La Rigue in het bekende hotel La Réserve. Er klinkt nu kritiek op de hoge prijzen in het restaurant, maar daar heeft de bekende chef-kok een eenvoudige verklaring voor.

De start liep niet van een leien dakje. Zo moest het restaurant al snel enkele dagen sluiten wegens een tekort aan personeel. Na enkele weken lezen we op Tripadvisor behoorlijke wat negatieve reviews.

Vaak wordt naar de hoge prijzen verwezen. In de krant Het Laatste Nieuws reageert Peter Goossens op de kritiek. "De mensen vergeten dat ook restaurateurs niet ontsnappen aan de hoge inflatie."

"Voor wat mij vorig jaar 100 euro kostte, betaal ik nu 137 euro. Dat is 37% meer: 14% aan foodcost, 11% aan loonkost en 12% aan algemene kosten zoals water en energie."

Daarnaast verwijst Goossens in de krant ook naar de kostprijs van het interieur, dat hij als één van de mooiste restaurantdecors van Europa bestempelt.