Molenberghs: "Dan zijn we misschien bij de eerste landen waar kappers en horeca weer open kunnen"
Heel wat mensen kijken uit naar het moment dat ze opnieuw naar de kapper kunnen gaan of naar een restaurant. Biostastisticus Geert Molenberghs Geert Molenberghs is biostatisticus aan de Universiteit van Hasselt en aan de KU Leuven.
Geert Molenberghs
De coronacijfers zijn opnieuw de hoogte ingegaan en dat zorgt voor een vertraging, maar als we allemaal gedisciplineerd onze contacten beperken tijdens de feestdagen dan zullen de contactberoepen en de horeca mogelijk sneller kunnen heropenen in België dan in onze buurlanden.
“De curve is beginnen stijgen en heeft alles een maand vooruitgeschoven. Binnen 10 dagen zullen we zien hoe we Kerstmis en Nieuwjaar hebben doorgebracht, heel slordig of hebben we toch onze de discipline erin kunnen houden? Als we Kerstmis onveilig vieren, brengen we de opening van bepaalde sectoren in het gedrang, dus we kunnen maar best nu even doorbijten", stelt professor Geert Molenberghs Geert Molenberghs is biostatisticus aan de Universiteit van Hasselt en aan de KU Leuven.
Geert Molenberghs
“Als de cijfers lager zijn en het weer beter wordt, waardoor ramen en deuren open kunnen, dan is het al een heel andere wereld en is het risico misschien zo laag dat we het erop kunnen wagen. Maar daar zijn we vandaag nog niet."
Onze winkels zijn nog open
“Wij hebben in november al heel strenge maatregelen ingevoerd en we zien daar nu wel het resultaat van. Onze winkels zijn nog wel open en in onze buurlanden daarentegen zijn ze meestal gesloten."
"We staan er dus wel wat beter voor dan onze buurlanden. Als we dit nog kunnen aanhouden, zullen we misschien wel bij de eerste landen kunnen zijn waar de contactberoepen en de horeca terug kunnen opengaan.”